MAMMOR i världen


Tänk dig om din mamma var tvungen samla torra löv och koka dem för att dryga ut maten till familjen. Att marken runt ert hus var torr och sprucken så att inget längre växte. Att inga pengar fanns till att köpa mat. Att era grannar också hade slut på mat…

På grund av den långvariga torkan i Västafrika finns mammor i Burkina Faso som står inför just den situationen. Skördarna har slagit fel och familjer som försörjer sig på jordbruk står nu utan mat - flera månader innan nästa skörd. Eftersom många av barnen redan är undernärda kan deras tillstånd snabbt bli livshotande.

I 19 byar i östra och centrala Burkina Faso delar vi ut matpaket till 12 000 människor – så att de klarar sig till nästa skörd. De mest utsatta grupperna, de minsta barnen och kvinnor som är gravida eller ammar, kommer även att få extra näringstillskott.

För att ensamstående kvinnor och deras barn ska få bättre tillgång till mat även på sikt kommer tusen kvinnor att få en get eller ett får som ger näringsrik mjölk. De kommer även att få fröer och trädgårdsredskap för att kunna komma igång med sina odlingar så fort torkan är över.

För att insatsen ska bli möjlig behöver vi ditt stöd!

 


 

♥ ♥ ♥ Hjälp mammorna! Jag hoppas att alla kan se över sin ekonomi och hjälpa andra som inte har det lika bra ställt som oss. Vad betyder 200 kronor för dig? Och vad skulle det betyda för några som inte ens har pengar till basic mat och vatten? Snälla, ta av ditt överflöd och hjälp till, gör skillnad, bry dig, tänk på någon annan idag. ♥ ♥ ♥

 

Only when we give joyfully,
without hesitation or thought of gain,
can we truly know what love means.
~ Leo Buscaglia


RSS 2.0